Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 3

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
7
Раздел 2
20
Раздел 3
40

29 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

27 јануари ајду ајдути ајдутинот ајдутите ајдутска дружина ајдутската ајдутски ајдутскиот ајдутските дружини ајдутството акчиња арамбаша арамбашата бајрак безистен Београд бидат бидејќи биле Битола Битолско борба бујурулдија Букри вале вели војвода војводата врз градот дејност добро додека дознаваме другите дружината Ѓавато Евреи еден документ еден ферман жителите затоа издаден имало Истанбул јануари јатаци кадии кадиите кадијата каза кон куќата Лариса Лерин лист лист 10 лист 35 лист 9 лица Лошан луѓе Магарево мај македон Македонија македонски меѓу Меѓутоа многу можеле муслимани нападнале напаѓале наредено народот население некои ајдути неколку нив нивните ните оваа овие ограбиле оделе околу октомври оние Охрид пак пари песна песни повеќе податоци покрај помеѓу поради потоа преку разни раја рајата својата својот секој селани селаните селата село селото сите ските Скопје Солун Софин според судот тие тите тогаш три туку турската турски документи турските власти турските извори Турција Турците уште фатен ферман феудалните Цапари Челеби чифликот

Библиография