Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 4

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
7
Раздел 2
62
Раздел 3
114

20 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

14 октомври Австрија Австријците ајдутите Албанија Албанци Али-паша Анадолија Атанасиј Балканот балканските Бедредин Београд бидат бидејќи биле Битола борба буната век вели Венеција веќе Виена вицекрал вицекралот власт воени војна војска востанието востанија востаниците врз голем градот дел добро додека дознаваме документи другите Дузме Мустафа еден заедно заземе затоа имал имало испратени испратил Истанбул Јахја јули Кара Карпош Карпошовото востание Качаник кон крајот крал крџалиите лист лица луѓе Македонија Махмуд-паша меѓу Меѓутоа Мехмед многу можел Муса наредба народи народот население Неапол неговата неговиот неговите неговото некои неколку нив нивните ните оваа овие Одрин околу октомври оние Охрид охридскиот пак папата Патријархот Пиколомини повеќе покрај Полска помош поради Портата потоа почетокот преку разни Румелија Русија сакал санџак својата својот селаните сили сите ската скиот ските Скопје според султанот тврдината тие тогаш три туку тур турската турски турскиот турските Турција Турците Унгарија уште ферман феудалци Франција Хибетулах христијани цел ците чело Шпанија

Библиография