Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 4

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Стопанскополитичката положба во светот во XVIII
21
Буната на Хибетулах и неговите следбеници од 1705
28
ние во Македонија 18391841
773

3 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

август Австрија Австријците Албанија Албанци Али-паша Атанасиј Балканот Београд бидат бидејќи биле борба буна век Венеција веќе власт воени војна војници војска востание востанието востанија врз години голем градот дел ден додека дознаваме документи доста држава другите Европа еден едно заедно затоа значи иако извори имал имале имало испратил Истанбул историја Јахја Јован јули Кара Карпош кон крај крајот крал лист лица луѓе Македонија меѓу Меѓутоа место Мехмед многу можел Муса Мустафа наредба народи население начин Неапол неговата неговиот неговите неговото некои неколку нив нивните ните нови оваа овие овој околу октомври оние оружје Охрид охридскиот пак папата пат писмо повеќе покрај помош поради Портата потоа почетокот преку разни Румелија Русија санџак свои своите својата својот села селаните сили сите ската скиот Скопје Солун София според Србија страна султанот тврдината тие тогаш Тракија три туку тур турската турски турските Турција Турците уште ферман христијани цел чело Шпанија XVII

Библиография