Катарзис I: пиеси

Предна корица
15.05.2016 г. - 199 страници
0 Рецензии
Отзивите не се потвърждават, но Google ги проверява за фалшиво съдържание и го премахва, когато такова бъде идентифицирано

 "Вагон"

"Добро утро, мой малък ад!" 

"Долу-Горе" 

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Информация за автора (2016)

 Скъпи читателю,

      Ще споделя с теб нещо, което не съм споделяла досега, и се надявам да ме разбереш. Героите, които ще срещнеш в този сборник, бяха съвсем реални за мен, макар и да съществуват единствено в моето въображение. Именно затова ги обичам и те моля да не ги съдиш твърде сурово, когато не си съгласен с тях. Аз също понякога не съм съгласна с техните решения и начина им на общуване, но те са такива каквито са. Когато един драматург пише своите пиеси, той не съди героите, които разкриват душата си пред него. Именно тогава те показват истинското си лице. Ако усетят и най-малкото неодобрение или несъгласие от твоя страна, просто ще престанат да бъдат себе си. Аз не съм вменила на героите си своите собствени отличителни черти и начин на говорене, не ги съдя за действията им и не им се подигравам. Нима когато влезем в стая пълна с непознати, започваме да ги наставляваме как да се държат, обличат или как да говорят? Нима ги съдим директно и им се присмиваме? Според мен, в драматургията, човек също трябва да има обноски. Мисля, че е  желателно драматургът да бъде просто едно присъствие в стая пълна с непознати - да не говори, само да наблюдава и да не позволява дори на изражението си да издаде чувствата му.

       Когато героят дойде пред теб и ти се разкрие, той не иска да го съдиш или да го промениш, а просто да го разбереш и обикнеш и с помощта на най-висшето чувство, а именно емпатията, да се поставиш на негово място, да погледнеш от неговата гледна точка и в един миг да се слееш с него. Само и единствено тогава всяко действие на героя ще бъде оправдано и всяка негова реплика - искрена и неподправена. Затова, моля те запомни, че аз и героите в тези пиеси сме отделни личности. Те сами решиха да стигнат до тези заключения и да предизвикат тези събития. Мога само да ти кажа, че аз имах честта да се запозная с благородни герои, независимо от недостатъците им и нетипичния им начин на говорене. Те успяха да обогатят мен и да ми покажат, че нещата не винаги са толкова мрачни, колкото изглеждат на пръв поглед. Мисля, че рано или късно всеки достига до своя катарзис.

-Авторът 

Библиография