Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 2

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
65
Раздел 2
67
Раздел 3
75

21 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

Александар Балканот Београд бидејќи биле бог бога вале век верски веќе власт влијание времето главно години голем градови движење дел дервишки додека доста дошол држава државата другите ѓаволот Евреи Евреите еврејски еден една едно живеел живот затоа земјата значи иако имал имале имало име името ислам исламот Истанбул историја јавиле јазик класа книги кон крајот лица луѓе луѓето Маке македон Македонија македонската македонски македонскиот Марко меѓу Меѓутоа Месија многу можел Мухамед напишал народи народот начин неговата неговиот неговите неговото некои нив нивните ните нови оваа овие овој околу оние отпор Отпорот пак период песни повеќе подоцна покрај поради потоа почнале преку приказни пример разлика разни ред редови религија Св свет светот своите својата својот сите ската Скопје следбеници слично сметале Солун София според Србија станал султанот таа тие тогаш три туку турската турски турскиот Турција Турците умрел учење уште форма Цеви целиот црквата често човекот Encyclopedia Paris

Библиография