Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 1

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
7
Раздел 2
9
Раздел 3
15

17 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

аваризот акчиња барале бидат бидејќи биле Битола Битолско век вера вид види власт гледа години давале давачки дали данок даноци даноците дел диван додека дознаваме документи државата државни друг другите еден едно жалби жалеле жителите затоа земал земја значи иако издаден имале имало ислам исламот кадија кадијата каза класа кон лист лица лице луѓе мај Македонија меѓу Меѓутоа места место многу можеле муслимани муслиманите назив наредба население населението начин некои неколку нив нивните ните обично оваа овие овој овци оделе оние отпор Отпорот пак пари платат плаќале повеќе покрај поради потоа право преку работа разни раја рајата ресми сакале својата својот секој села селани селаните селата село селото сите Скопје случаи собирале собирачите Солун София спахиите спахија спахијата според старешина страна суд судот султанот Султанскиот таа такса тие тимар три туку турската турски Турски документи турските Турците уште ферман форма на отпор христијаните Цветкова често XVIII

Библиография