Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 3

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

12 октомври 14 јули ајду ајдути ајдутинот ајдутите ајдутска дружина ајдутската ајдутски ајдутскиот ајдутските ајдутството акчиња арамбаша арамбашата бајрак безистен Београд бидат бидејќи биле Битола Битолско борба бујурулдија вале ВАХАРАВЕЛАН вели војводата врз градот дејност добро додека дознаваме другите дружината Евреи еден документ еден ферман жителите затоа издаден имало Истанбул јануари јатаци кадии кадиите кадијата каза кон куќата Лерин лист лист 10 лист 35 лист 51 лист 9 лица луѓе Магарево мај македон Македонија македонски Матковски меѓу Меѓутоа многу можеле муслимани напади нападнале напаѓале наредено наредувало народот население некои ајдути неколку нив нивните ните оваа овие ограбиле оделе околу октомври оние Охрид пак пари песни повеќе податоци покрај помеѓу поради потоа преку разни раја рајата својата својот секој селани селаните селата село селото сите ските Скопје Солун Софиа според судот тие тите тогаш три туку турската турски документи турските власти турските извори Турција Турците уште фатен ферман феудалните христијани Челеби

Библиография