Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 3

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Извори за ајдутството и критички осврт
8
Литература за ајдутството и критички осврт
18
Причина за појавата на ајдутството во Македонија
28

16 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

август ајду ајдути ајдутинот ајдутите ајдутска дружина ајдутската ајдутски ајдутските ајдутството акчиња април бидат бидејќи биле Битола Битолско борба вале век власти војвода врз главно гледа години голем градот дејност додека дознаваме документи доста друг другите дружина дружината еден еден документ една едно жителите затоа значи иако извори имале имало јануари јули кадијата каза казна класа кон куќата лист лица лице луѓе мај Македонија македонската март меѓу Меѓутоа места место многу можеле муслимани напади нападнале напаѓале наредба наредено народна народот население начин некои неколку нив нивните ните обично оваа овие овој ограбиле оделе околу октомври оние оружје пак пари период песни повеќе податоци поезија покрај помеѓу поради потоа право преку пример разни својата својот секој села селани селаните селата село селото син сите Скопје случај София според судот тат тие тогаш трговци три туку турската турски турски документи турските турските власти Турците уште фатен ферман целиот чело често

Библиография