Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 2

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
7
Раздел 2
59
Раздел 3
65

29 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

Александар Македонски Анадолија Балканот бекташиите Београд бидејќи биле Бугарија вале век верски власт влијание времето движење дел дервишите дервишки ред дервишки редови додека донме дошол државата другите ѓаволот Евреи Евреите еврејски еден Ерусалим живеел затоа земјата имал имало името Иран ислам исламот Истанбул Итар Пејо јавиле јазик јудаизмот книги кон крајот луѓе луѓето Маке македон Македонија македонската македонски Мала Азија Марко Крале Махди меѓу Меѓутоа Месија многу можел Мухамед напишал народи народот Насрадин Оџа неговата неговиот неговите неговото некои нив нивните ните оваа овие Одрин околу оние отпор Отпорот Охрид Охридската песни повеќе подоцна покрај Полска поради потоа почнале преку приказни разни рајата религија Сабатај Цеви Света Гора светот својата својот секта сектата сите ската Скопје следбеници сметале Солун Софиа според станал султанот таа тарикат тие тогаш три туку турската турски турски јазик турскиот турските Турција Турците умрел учење уште христијанството целиот црквата човекот шејх Encyclopedia Istanbul judaica Paris Zagreb

Библиография